Udeleg & Nærmiljø

Legepladserne er en meget vigtig del af Poppelbos fysiske rammer. Det er vores største rum, og det rum i sig selv, er mest rigt på oplevelser, udfordringer og muligheder for at eksperimentere. Målet er at give børene en indsigt i naturen, respektere den og passe på den.

Vi har tre legepladser, som vi flittigt bruger. De to af dem kan ved hjælp af nogle låger slås sammen til en, så børnene kan lære hinanden at kende på tværs af Poppelbo.

Vi vil gerne lære børnene færdigheder, så som at cykle, klatre, m.v. og at kunne omgås, og til en vis grad håndtere, udendørsværktøj og redskaber (når vi ordner planter og krydderurter). Vi vil gerne give børnene kendskab til træer og buske og til, hvordan vi laver bål, bygger huler. Børnene er også velkomne til, at deltage sammen med deres forældre på vores årlige  arbejdslørdag. Målet er bl.a. oplevelsen af at "løfte i flok" og være en del af en større sammenhæng.  

Vi har naturen lige uden for døren, så hvorfor ikke bruge den og glædes over den så meget som muligt. Vi har i indretningen af legepladsen, lagt vægt på at tilgodese både små og store børn, samt at skabe mange hyggelige kroge. 

Vi har god plads og der er mulighed for mange forskellige aktiviteter. Både de vilde lege, at klatre i træer og sport, - og de mere stille aktiviteter, så som at hyggesnakke, lege far mor og børn osv. Det er vigtigt at børnene har mulighed for udfoldelser der bidrager til deres motoriske udvikling, og at alle sanser bliver brugt. Der skal være mulighed for at udforske naturlige elementer som vand, mudder, jord, sne, is etc. Vi har en bålplads og her lærer vi børnene at omgås bål og have respekt for ild. Vi laver snobrød og mad over bål.

Vi har et fantastisk nærmiljø forbundet af et stisytemet og Vi bruger nærmiljøet til små ture og oplevelser udenfor institutionen. Vi besøger blandt andet ofte "volden" som ligger op ad motorvejen og uglegårdsskolens nye legeplads.

Derudover har vi adgang til den store gymnastiksal på Solrød Skole en gang om ugen. Børnehavebørnene skiftes til at tage derop i forskellige grupperinger og derudover har vi en gang om ugen også adgang til træningslokalet i Solrød Idrætscenteret. Der deltager vuggestuebørn og de mindste børnehavebørn

 

 

 

 

 

Siden er sidst ændret: 24-06-2019 Til top