Fri for Mobberi

Her i Poppelbo arbejder vi med Fri for Mobberi

Mary Fonden og Red Barnet har udviklet et program efter initiativ fra H.K.H. Kronprinsesse Mary.

Fri for Mobberi er et antimobbeprogram, hvis formål blandt andet er, at styrke børnefællesskaber og forebygge mobning. Fri for Mobberi blev lanceret i 2007 og henvendte sig til børnehaver og indskolingen. I maj 2016 kom vuggestuer og dagplejer også med.

Fri for Mobberi bygger på at:                                                                              

  • Mobning blandt børn er de voksnes ansvar.
  • En forebyggende indsats er nødvendig for at bekæmpe mobning.
  • Inddrage tilskuerne til mobning.
  • Udvikle børnefællesskaber der bygger på:

 

Materialet til Fri for Mobberi består af:

En kuffert med pædagogiske redskaber som fx samtaletavler, massage program, bøger og Bamseven, som er maskot for Fri for Mobberi. Bamseven symboliserer tryghed, omsorg og venskab og minder børnene om, at passe godt på hinanden og være gode kammerater.

Alle børn vil, når de begynder hos os, modtage en lille Bamseven, som bor her i huset. Når barnet stopper tager det sin ”Bamseven” med. Børnene kan blandt andet bruge deres Bamseven til at sove med, trøste, hygge, betro sig til m

 

Forældre:

I forældrene er meget vigtig medspiller, for at forebygge mobning. Derfor er det vigtigt at, i forældre tager et medansvar og engagerer jer i hele børnegruppen.

Red Barnet har fem fantastiske råd til jer forældre om, hvordan I kan bidrage til at skabe en velintegreret børnegruppe. De fem tips lyder:

  • Giv dit barn opmuntring til at indgå legeaftaler på kryds og tværs i børnegruppen. Det er en god erfaring for dit barn at få mange forskellige legeoplevelser med mange forskellige børn. Samtidig sikrer det, at alle børn i gruppen får legeaftaler.
  • Tal ikke dårligt om de andre børn i børnehaven – eller om deres forældre. Negative ord om dit barns børnehavekammerater forplanter sig let til modvilje mod bestemte kammerater. Positive attituder giver som regel god respons.
  • Indfør social fødselsdagspolitik. Det ”gør ondt” på det barn, der ikke inviteres med, hvis invitationer forbeholdes særligt udvalgte i gruppen. Invitér enten alle piger, alle drenge eller hele stuen. Den ordning finder de fleste retfærdig. Tal evt. på forældremøderne om fælles fødselsdagsordninger.
  • Giv dit barn opmuntring til at forsvare kammerater, der ikke kan forsvare sig selv. Børn, der er ”i klemme” i børnegruppen, har brug for en håndsrækning fra et andet barn. Børn, der er gode til at hjælpe, trøste og forsvare andre, ”vokser” indeni.
  • Vær åben og positiv når andre forældre fortæller om deres barns problemer. Det er svært at stille sig op på et forældremøde og fortælle, at ens barn er alene og har brug for legeaftaler og venskaber. Det er lettere, hvis de andre forældre er positive og lyttende

 

 

Siden er sidst ændret: 24-06-2019 Til top