Aktiviteter & Projekter

Der sker rigtigt mange spændende aktiviteter i løbet af året i Poppelbo og vi har mange traditioner som går igen og igen, år efter år og det er både for børnene og for hele familien.

Her er en lille del af det vi laver: 

·Fastelavn: Vi klipper masker, katte mm. Fastelavns mandag er dagen hvor man kan komme udklædte, vi slår katten af tønden og spiser fastelavnsboller. En dejlig hyggedag.

·Discofest: Den 31. marts er der en del børn der afslutter deres børnehaveliv for at begynde i skole/SFO, og den sidste fredag i April holder vi afslutnings fest for de børn som stopper i Poppelbo.

·Påske: Op til påske klipper vi en masse forskelligt påske/forårs ting og fredagen før vi går på påskeferie, holder vi påskefrokost for hele huset.

·Bedsteforældredag / bedste voksen kommer den sidste fredag i maj, om eftermiddagen til kaffe & kage, samt  ”plant en blomst” og hygger sig med børn og voksne i Poppelbo.

·Sommerfest: Her mødes alle familier og personale til en hyggelig aften i, med underholdning og andre festlige indslag fra forældrebestyrelsens side af. Derudover har alle tage en ret med hver, til en stor tag selv buffet.

·Sankt Hans: På Skt. Hans aftens dag tænder vi bål og sender vores hjemmelavede heks til Bloksbjerg. Bagefter fejrer vi dagen med bål mad.

· Fælles tema: I Juni - Juli kører hele huset et fælles tema: fx. indianer, vand, science osv. Det er forskelligt år til år.

·Sommertid: Sommertid er ferietid og det betyder, at både børn og voksne er væk i en længere periode, for at samle nye kræfter og inspiration. Her tager vi på spontane tur til fx. stranden eller en lille picnic i nærmiljøet og gerne på kryds og tværs af stuer og afdelinger.

·Arbejdsdag: Den første lørdag i september mødes børn og forældre til en fælles arbejdsdag.Her laves der forskellige små reparationer, malerarbejde og andet forefaldende arbejde. Denne dag er der også fotografering af børnene.

·Bag for en sag: I Oktober bager vi for en god sag, nemlig børnetelefonen. Vi sælger vores bagværk på vores forældremøde, og pengene går ubeskåret til Børns Vilkår.

· Årets børnehavedag i Solrød Kommune: Her mødes alle Solrøds børnehaver til en sjov og lærig dag med masser af aktiviteter.

·Bevægelsesprojekt: I september månede er bevægelsesmånede i Solrød kommune. Her har vi fokus på kroppen og bevægelse. der bliver lavet forhindringsbaner, løbet på stierne og leget masser af lege med bevægelse.

·Fødselsdag: Poppelbo har fødselsdag d. 1. Oktober. Dette fejres med morgenmad til alle og mor og far er også velkomne.

·Halloween: Den 31. Oktober er det halloween og det fejre vi med at lave zombiløb på legepladsen og spise uhyggelige ting til frokost.

·Nyskoven d. 11. oktober

·Julehygge: December måned står absolut i julens tegn; vi klipper, pynter, synger og glæder os! Samling i december er lig med nissehistorier/drillerier, juleguf og tændte stearinlys. 

· Luciadag: Den første fredag i december inviteres forældre og søskende til jule-/lucia fest, hvor de ældste børn i børnehaven går Lucia. I hele huset er der forskellige juleværksteder, hvor der er mulighed for at lave en juledekoration, pynte appelsiner og drikke en kop kaffe/glögg med en æbleskive til osv.

 

Siden er sidst ændret: 24-06-2019 Til top