Indkøring

Det er svært at sige, hvordan en indkøring kan være, det er forskelligt fra barn til barn. Vi opfordrer jer til, at afsætte omkring 2 uger til indkøring af jeres barn hvis det er muligt.     

Den første dag er nærmest et besøg, hvor barnet er sammen med mor/far hele tiden, hvor du/I fortæller os mest muligt om dit barn. Anden dag I kommer, er I lidt sammen med jeres barn, i selskab med stuen. Vi beder jer om at trække lidt til side og nyde en kop kaffe eller the i alrummet, hvor stuens primærperson vil være i kontrakt med jeres barn i et stykke tid. Gradvis vil vi optrappe adskillelsen fra barn og forældre, så barnet og I som forældre, langsomt vender sig til de nye omgivelser.

Når I går fra jeres barn, er det vigtigt, at I siger, ”jeg går nu, jeg kommer igen og henter dig, og x passer på dig.” Selv helt små børn finder tryghed i denne besked. Men husk også, at det er tilladt og naturligt, at barnet græder over adskillelsen.

I er altid velkommen til at ringe og høre, hvordan det går.

Kontaktperson/primærperson: Når I starter i institutionen får I/jeres barn en kontaktperson, på sidelinjen vil der være en sekundærperson. Men med tiden når dit/jeres barn er faldet til, vælger barnet selv en kontaktperson ”favorit” voksen.  Kontaktpersonen er den voksen der har den primære kontakt til jer forældre og som søger for at vi rent pædagogisk når ”hele vejen rundt” om jeres barn. Det vil også være kontaktpersonen samt en anden personale fra stuen, der deltager i div. Samtaler med jer. Dette er både gældende ved VG og BH start.

Indenfor de første 3 måneder tilbyder vi, i både VG & BH, en konsultation, men det er vigtigt, at I siger til med det samme, hvis der er noget, vi skal ændre i forløbet.

 

Siden er sidst ændret: 21-06-2019 Til top